- Mosha -
Wie is Mosha?

Mosha was zeven maanden oud toen ze in het grensgebied tussen Thailand en Cambodja op een landmijn stapte en haar poot verloor. Halfdood belandde Mosha in de 'Friends of the Asian Elephant' dierenkliniek in het Thaise Lampang. Ze kreeg er als eerste olifant ter wereld een kunstpoot.
Na het ongeluk werd Mosha overgebracht naar het olifantenziekenhuis in Lampang, Thailand. Daar kreeg ze haar eerste kunstpoot. Inmiddels is Mosha flink gegroeid en alweer toe aan haar tweede prothese.
Haar verzorgers helpen haar goed op de kunstpoot te lopen. Want net als voor mensen, is het voor olifanten heel belangrijk om veel te bewegen om gezond te blijven.

Mosha met haar prothese
Mosha zonder protheseEen filmpje van Mosha


Ik raad voor jullie de film "Eyes of Thailand" aan, maar hij is NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN!
De trailer alleen al heeft mijn ogen geopend....

Ze heeft jullie hulp nodig!

Eigenlijk heeft een hele soort jullie hulp nodig. De strijd van Mosha inspireerde vader en zoon, Mike en Marc Spits in 2006 om "the elephant parade" te creƫren. Hiermee willen ze de wereld bereiken en bewust maken van het probleem: het uitsterven van de Aziatische olifant. De laatste 100 jaar is hun aantal gedaald met 90%! 100 jaar geleden waren er nog 35 000, nu nog maar 3 500 (waarvan maar 1 500 in het wild leven).De Olifantenparade

Kunstenaars, beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders schilderen en bewerken levensgrote beelden van Aziatische olifanten met maar 1 doel: geld inzamelen voor het goede doel. Hoe krachtiger de kunst, hoe beter de inzameling.


Een krachtige mix van kunst, handel en liefdadigheid,... 


Hoe werkt "The Elephant Parade"?

"The Elephant Parade" organiseert kunsttentoonstellingen voor het grote publiek waar de kunstige, levensgrote beelden van de baby-olifant tentoon worden gesteld. Ze worden getoond doorheen heel de gast-stad en kunnen enkele maanden gratis bewonderd worden. Dan worden ze geveild om geld in te zamelen voor "The Asian Elephant Foundation" om verschillende van hun projecten te steunen.
Het project heeft tot nu toe al $ 6.000.000 opgebracht. Hiermee werden verschillende projecten gesteund, van mobiele olifantenziekenhuizen en olifantengangen, tot het bewerken van de overheid en het steunen van onderzoeksprojecten.
Mosha in de kleuterklas:

Ons doel is om de kinderen (en hun ouders ;) ) gevoelig te maken voor dit probleem. Door hun verbondenheid met Mosha ontwikkelen ze een sociaal geweten en waardegevoel.We zijn in de kleuterschool begonnen met een gezamenlijk moment:

- Waar woont Mosha?

- Het verhaal van Mosha wordt uitgebeeld
=> de vereenvoudigde versie van het boekje: een prachtig boekje voor kinderen gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mosha. Verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels!
Een deel van de opbrengst van het boekje gaat naar dit goede doel... => meer info volgt nog!

- We zingen een olifantenlied

We hebben uiteraard wel de tekst veranderd:
Chan, Chan, Chan, Chan, Chan
Dat is een olifant
Die heeft een hele lange slurf
toet toet, ik hoor wat
en dan sproei sproei, ik word nat,
knap wat die daar mee kan!

Chan, Chan, Chan, Chan, Chan
Dat is een olifant
Die heeft een hele lange slurf
Snuf snuf, wat ruikt hij?
en dan aai aai, hij streelt mij
knap wat die daar mee kan!


Mosha in onze klas:

Daarna komt Mosha in onze klas en verwelkomen we haar.
Er komt in onze klas een olifantenhoekje met:
- olifantenboeken (prentenboeken en infoboeken)
- knuffels
- prenten en foto's
- spelletjes
- knutselmomenten
...Mosha gaat ook mee op uitstappen en wordt bij elk thema betrokken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten